Riziká nelicencovaných dekodérov

06.09.2011 12:29

Česko-slovenská satelitná platforma Skylink upozorňuje zákazníkov, predajcov a obchodných partnerov na riziká spojené s nelicencovanými dekodérmi - uničítačkami.

V poslednom čase Skylink zaznamenal prípady, keď zákazníkom bol pri kúpe karty Skylink - Irdeto ponúkaný satelitný prijímač s univerzálnou čítačkou bez licencie Irdeto. Stretávame sa s tvrdením predajcov, že univerzálna čítačka podporuje aj karty Skylink Irdeto. Podobné tvrdenia sa objavujú v súvislosti s prijímačmi Ferguson Ariva, Optibox EXTRA, Amiko, Opticum, Dreamsky, SatElita, AB CryptoBox a ďalšími.

Dôrazne upozorňujeme predajcov a našich partnerov, že systém Irdeto PIsys sa niekoľko krát v roku upgraduje a následne cez satelit modifikuje obsah aktívnych prístupových kariet. Táto modifikácia zaisťuje kompatibilitu vysielacej strany so stranou prijímacou - satelitným dekodérom. Pokiaľ je v dekodéri použitý iný, než certifikovaný software Irdeto (Softcell verzie 3.6 a vyšší), je veľmi pravdepodobné, že po upgrade systému nebude dekódovanie správne fungovať, čo bolo preukázané testami na laboratórnom systéme Irdeto.

Preto dôrazne apelujeme na vás predajcov, aby ste si  boli plne vedomí tohto nebezpečia a odporúčali kúpu výhradne satelitných prijímačov s certifikovaným dekodérom. Len tak sa vyhnete budúcim reklamáciám a poskytnte svojim zákazníkom zariadenie plne kompatibilné s kartou Skylink.

Skylink nenesie žiadnu zodpovednosť za funkčnosť satelitných prijímačov využívajúcich iný než oficiálny licencovaný software.

Zoznam prijímačov certifikovaných Skylinkom nájdete tu https://www.skylink.sk/web/structure/62.html

zdroj:skylink

Späť